Angrešt – zavařování angreštu
Kateřina Řehořová
24.07.2006
Angrešt má vyšší obsah kyseliny citrónové, jablečné, vinné a šťavelové. Obsahuje mnoho pektinů, vitamin C, E, B, karoten, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek. Důležitý je vysoký obsah křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů.
Angrešt – zavařování angreštu
Angrešt má vyšší obsah kyseliny citrónové, jablečné, vinné a šťavelové. Obsahuje mnoho pektinů, vitamin C, E, B, karoten, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek. Důležitý je vysoký obsah křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů.
Angreštový kompot
Co budeme potřebovat
Angrešt, 850 gramů cukru, 1 litr vody.
Postup přípravy angreštového kompotu
Na angreštový kompot potřebujete čerstvé, zralé plody, operete je, otrháte stopky, bobule nasypete do zavařovacích sklenic a zalijete horkým nálevem. Na 1 litr vody je potřeba 850 gramů cukru. Sklenice hned uzavřete, dáte do sterilizačního hrnce s horkou vodou a hřejete asi 20 minut při 85°C.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
3.8
Počet:
39
Nejlepší:
5
Nejhorší:
1
Diskuze