Angrešt – zavařování angreštu

Angrešt má vyšší obsah kyseliny citrónové, jablečné, vinné a šťavelové. Obsahuje mnoho pektinů, vitamin C, E, B, karoten, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek. Důležitý je vysoký obsah křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů.
Angrešt

Angrešt – zavařování angreštu

Angrešt má vyšší obsah kyseliny citrónové, jablečné, vinné a šťavelové. Obsahuje mnoho pektinů, vitamin C, E, B, karoten, draslík, vápník, hořčík, železo a zinek. Důležitý je vysoký obsah křemíku, který zajišťuje pevnost tkání a zbavuje tělo těžkých kovů.

Angreštový kompot

Co budeme potřebovat

Angrešt, 850 gramů cukru, 1 litr vody.

Postup přípravy angreštového kompotu

Na angreštový kompot potřebujete čerstvé, zralé plody, operete je, otrháte stopky, bobule nasypete do zavařovacích sklenic a zalijete horkým nálevem. Na 1 litr vody je potřeba 850 gramů cukru. Sklenice hned uzavřete, dáte do sterilizačního hrnce s horkou vodou a hřejete asi 20 minut při 85°C.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 39 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies