Andulka - váš věrný kamarád!

Andulka nebo také papoušek vlnkovaný si vás získá milou povahou a pestrými barvami svého peří. Jejich přirozenou barvou je zelená. Ale známe i andulky modré, žluté, bílé nebo je můžeme mít i v jiných barevných mutacích.

Andulka

 

Andulka se pro vás stane veselým, spokojeným, krásným, věčně zvídavým a hlavně nepostradatelným přítelem. Mohou se dožít i 14 let, ale k tomu, aby byly spokojené potřebují vaši lásku, péči a věnovaný čas. Pokud budete trpěliví, ta se časem mohou dokonce i naučit mluvit.

 

Jak by měl vypadat jejich domov? Vyzdobte jim jejich klícku.

 

Bude potřebovat dostatečně velkou klec, aby se v ní tu a tam mohla proletět. Spodní část klece by měla být vysunovací. Zjednodušíte si úklid klece. Klec se kupuje před nákupem andulky, aby vám nervózně nelétala po bytě. Musí si nejdřív zvyknout na nové prostředí a potřebuje mít ze začátku svůj prostor. Bidýlko by nemělo být užší než 12 milimetrů. Nejvhodnější jsou bidýlka z přírodních materiálů. Jiné mohou být pro andulky jedovaté, kdyby kousek odštíply a spolkly.

 

Klec by měla stát na místě, kde není průvan, je zde dostatek světla, ale nesmí na klec svítit přímo. Jejich domov by měl být v části vašeho domova, ve které se budete často zdržovat. Andulky milují létání, proto byste jim měli dopřát pravidelné vypuštění z klece. Jen se předem ujistěte, že jsou všude zavřená okna i dveře. Dejte na ně pozor, aby se nezamotaly do nějaké záclony či síťky. Mohly by se zranit. Až si na vás zvyknou, klidně si je můžete pohladit nebo si vám sednou na prst. V teplém počasí jim můžete pořídit bazének, kde se ochladí. Ale klidně jim postačí běžný rozprašovač a občasné pokropení.

 

Co je pro andulky nebezpečné?

 

Když je občas vypustíte z klece, tak si dejte pozor na to, co ozobávají. Dejte pryč z jejich dosahu jedovaté rostliny, elektrické kabely, zásuvky a podobné věci, kde by uštípnutí nějak ohrožovalo jejich či vaše zdraví. Pokud jim chcete natrhat trávu, tak ji netrhejte u silnic, aby nebyly znečištěné výfukovými plyny. Také jim neprospívají postřiky a jiné zvířecí výkaly. Větvičky by nikdy neměly být zmrzlé. Jejich drápky potřebují pravidelný zástřih, ale nejdříve si zjistěte všechny informace. Uvnitř mají žilku, kterou nesmíte přestřihnout.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies