Americký eskymácký pes

Toto psí plemeno bylo vyšlechtěno koncem 19. století v Americe. Jeho předchůdci jsou bílí němečtí špicové, kterým se svým vzhledem také podobá. Americký eskymácký pes existuje ve třech výškových variantách, přičemž kohoutková výška se pohybuje v rozmezí od 22, 5 do 47,5 centimetrů. Kromě rozmanitosti své výšky, vyniká americký eskymácký pes také povahou a snadným výcvikem.

Americký eskymácký pes

Americký eskymácký pes a jeho povaha

Je to inteligentní, hravé a velmi společenské psí plemeno. Americký eskymácký pes vyniká také tím, že se velmi snadno cvičí. Svého pána a jeho rodinu nadevše miluje a nejlépe se cítí právě s nimi. Má rád malé děti, dobře se snese i s ostatními zvířaty v domácnosti.

Základní charakteristika plemene

Výška:

Trpasličí varianta amerického eskymáckého psa má kohoutkovou výšku pohybující se od 22,5 do 30 centimetrů, miniaturní varianta má kohoutkovou výšku 30 až 37,5 centimetrů a standardní varianta 37,5 až 47,5 centimetrů.

Váha:

Přesnou váhu standart amerického eskymáckého psa neuvádí.

Srst:

Americký eskymácký pes má dvojitou srst, která se skládá z hustého podsrstí a delší krycí srsti. Krycí srst je dlouhá, stojatá a rovná. U krku je zřetelný límec, který vyniká především u psů tohoto plemene. Zbarvení amerického eskymáckého psa může být bílé nebo krémově bílé.

Tělesné proporce

Tělo:

Americký eskymácký pes má kompaktní a vyvážený tvar těla.

Hlava:

Toto psí plemeno má hlavu širokou a klínovitou, s ladným přechodem.

Oči:

Oči jsou mírné oválné, měli by být dobře posazené, ne nápadné či vypouklé. Zbarvení očí je preferované od tmavé po světle hnědou.

Uši:

Uši jsou trojúhelníkové, stojaté, dobře a vysoko posazené.

Krk:

Krk je středně dlouhý, nošený v hrdém vzpřímení. Je také dobře posazený, v silném a ladném oblouku.

Ocas:

Ocas je vysoko posazený, dlouhý a huňatý, vesele zatočený na záda.

Péče o srst

Pro každodenní kartáčování je vhodné použít kartáč s přírodními štětinami nebo klasický drátěný kartáč. Pravidelné kartáčování je vhodné, odstraní se tak uvolněná srst. Dále slouží ke stimulaci jejího přirozeného promašťování a k odstranění nečistot.

Výchova štěněte

Výchova štěněte musí být důsledná, měla by začít již od ranného věku štěněte. Výchova musí být také založená na vzájemném respektu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 12 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies