Akvárium

Akvárium vnáší do našeho domova kus přírody. Malé je méně nákladnější, ale velké akvárium s exotickými rybami bude ve vašem bytě něčím víc než jen exkluzivním doplňkem. Víte ovšem, jak takové akvárium připravit k provozu?
Ryba, akvárium

Umístění akvária

Nejdříve akvárium očistěte teplou vodou se saponátem, který důkladně potom smyjte a skla akvária na závěr pořádně opláchněte čistou vodou. Umístěte akvárium na předem vybrané místo a podložte jej polystyrénovou deskou pro vyrovnání nerovností. Místo by mělo být světlé, ale nesmí zde celý den svítit přímé slunce.

Dno akvária

Pokud chcete, nainstalujte pozadí akvária. Dno akvária zasypte štěrkem nebo křemičitým pískem. Předtím je dobré jej řádně proprat a převařit. Písek by měl svažovat od zadní strany k přední, pro zajištění dobré viditelnosti po celé ploše.

Vzduchovací sestava součástí akvária - vzduchový filtr

Nyní nainstalujte vzduchovací sestavu, která dodává do vody dostatek kyslíku a zároveň filtruje nečistoty. Menší část akvária napusťte chemicky upravenou vodou. Důležitá je správná teplota, měla by se pohybovat okolo 20°C.

Aranžování akvária

Na dno naaranžujte dekorační předměty, které musí být předem očištěné, a pak můžete sázet rostliny. Kameny ani dekorace by neměly mít ostré hrany, aby nedošlo k poranění ryb. Po naaranžování dekorací a zasazení rostlin dopusťte do akvária zbylou část vody, ne však více než deset centimetrů pod okraj.

Instalace příslušenství akvária

Pak můžete nainstalovat filtr, topení, teploměr, motorek vzduchování a osvětlovací kryt. Takto připravené akvárium nechejte alespoň týden bez budoucích obyvatel, aby se rostliny stačily zakořenit, a aby se pro ryby vytvořilo to správné prostředí. Teprve pak můžete ubytovat své nové hosty, které samozřejmě nezapomeňte občas pořádně nakrmit!
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies