AIDS - hrozí i psům?

I našim domácím miláčkům hrozí ztráta imunity. Zdravý životní styl by měli pěstovat nejen naši rodinní příslušníci, ale i naši pejsci. Začít byste měli od stravy. Důležité je vybrat si to správné krmivo.
Pes buffy

AIDS - imunitu našich pejsků mohou posílit vitamíny

Psi většinou nikdy nereagovali na lidské choroby, pokud byl jejich pán nemocný, téměř nikdy tuto nemoc od něj nechytili, avšak v poslední době se stále dočítáme o opaku. U psů, kteří žijí v denním kontaktu s člověkem, nemocným např. tuberkulózou nebo rakovinou, se nemoc páníčka za čas projeví i u psa. V posledních letech byly zaznamenány případy, kdy se pejsci nakazili i chorobami hospodářských zvířat, jako nepravou vzteklinou (Aujezskyho chorobou), toxoplasmózou od domácích králíků, nebo leptospirózami.

Onemocnění u psů lze předcházet očkováním

Naši psí mazlíčci jsou vnímaví i vůči paratyfu (salmonelóza)

Za nakažením salmonelózou stojí podle hygieniků většinou nedostatečně tepelně zpracované potraviny, jejich špatné skladování, nebezpečné je i nedokonalé grilování. Kromě drůbežího masa hrozí infekce i z vajec,
a proto je důležité nekrmit psy syrovými kachními vejci, nebo krmivem, které by mohlo být znečištěno trusem hlodavců. Řada psů má vytvořenu opravdu skvělou imunitu, ale v místech, kde hrozí bezprostřední riziko nákazy, jako na statcích či ve stájích, v okolí králíkáren apod., kam se může náš mazlíček občas zatoulat, je nutné odolnost jeho organismu podpořit pravidelným očkováním dle rady veterináře.

AIDS - důležitá je prevence

Odborníci zjistili, že totiž i mezi psy se již objevuje tzv. chorobná ztráta imunity, považovaná za obdobu dobře známého onemocnění AIDS. Lék na tento problém je jasný. Prevence - tak jako sobě dopřáváme detoxikační čajíčky a vitaminové doplňky, tak i našim psím mazlíčkům bychom měli dopřát čas od času dobrotu v podobě vitaminových tablet či krmiva s minerály.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies