1. jarní den - začínají práce na zahradě

Dnes je první jarní den a pro ty, co s láskou pečují o svou zahrádku, nastal opět čas práce. Na některých místech už není sníh delší dobu, na jiných už pomalu mizí. Sluníčko už nabývá na intenzitě a prohřívá nás i přírodu čím dál víc. Ale čím bychom měli začít?

1. jarní den - začínají práce na zahradě

 

  • Probuďte svou zahrádku. Pomůžeme vám s prvními jarními kroky

 

Než však podniknete první krůčky k pomalému probouzení vaší zahrady, měli byste počkat, až bude půda úplně suchá. Poté začněte shrabovat zbytky spadaného listí a odkliďte i ostatní nepořádek - třeba ulámané větve. Jestli listy nebyly nijak poškozené ani napadené škůdci, můžete je dále využít do kompostu nebo je zapravit zpátky do půdy.

 

  • Prohlédněte si stromy

 

Pokud jsou některé jejich větve napadeny, zkuste je prořezat. Jestli najdete nějaké trhliny v kmenech stromů, ošetřete je. Mohly být způsobeny mrazem nebo nenechavými hlodavci. Také byste měli dalšímu okusu zabránit. Pokud nevíte, jak na to, poraďte se s odborníky, protože se péče o jednotlivé stromy může lišit.

 

  • I záhony vyžadují vaši pozornost

 

Třeba takové jahody a jiné drobné ovoce může být trochu poškozené. Způsobí to tíha sněhu. Proto oberte všechny suché, staré listy i ty, které nevypadají zdravě. Nezapomeňte je pak ještě přihnojit, abyste jim po zimě dodaly chybějící živiny.

 

Zeleninové záhony, ve kterých budete chtít pěstovat košťálovou zeleninu, nejprve posypte dusíkatým vápnem, které zabrání nádorovosti kořenů. Nasypte ho tam ale do 3 týdnů před tím, než začnete s výsadbou. Pak už by bylo pozdě.

 

V případě česneku, pokud jej pěstujete, máme pro vás také jednu radu. Abyste ho ochránili před houbomilkou česnekovou, měli byste až do začátku dubna nechat na záhoncích bílou netkanou látku, která česnek a podobné rostlinky ochrání.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies