Chovatelka.cz

Zelné koláčky

Kateřina Řehořová

Hlávkové zelí, cukr, hrozinky, mletá skořice, mléko, polohrubá mouka a droždí jsou základními ingrediencemi, které budeme potřebovat k přípravě zelných koláčků. Každý koláček naplníte zelnou směsí.

Co budeme potřebovat k přípravě zelných koláčků 250 mililitrů mléka 40 gramů droždí 200 gramů polohrubé mouky 2 žloutky 80 gramů másla 80 gramů moučkového cukru 300 gramů hrubé mouky špetku soli Náplň 700 gramů hlávkového zelí olej moučkový cukr mletá skořice rozinky Postup přípravy zelných koláčků

Do vlažného mléka přidáme droždí, špetku soli a trochu cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do misky dáme prosátou polohrubou a hrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a na teplém místě necháme kynout. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále a kulatou formičkou vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého koláčku vyhloubíme jamku, okraje potřebe vejcem a do středu vložíme náplň. Ozdobíme rozinkami a přendáme na plech pokrytý papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě, po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Náplň

 

Nastrouhané zelí udusíme na oleji do měkka. Přidáme moučkový cukr, mletou skořici, promícháme a necháme vychladnout. Tuto zelnou náplň klademe do středu každého koláčku.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.