Chovatelka.cz

Zeleninový dort se sýrem

Kateřina Řehořová

Dorty nemusí být pouze sladké. Důkazem je zeleninový dort se sýrem. Když se skloubí kořenová zelenina, sýr, smetana, mouka, vejce a čerstvé bylinky, vznikne velmi nápaditý slaný pokrm.

Zeleninový dort se sýrem - potřebné ingredience

 

220 gramů polohrubé mouky 50 gramů hladké mouky 100 gramů másla 1 celé vejce 3 lžíce vlažné vody sůl Náplň

 

500 gramů míchané kořenové zeleniny 5 vajec 100 gramů strouhaného sýra (nejlépe eidam) 150 mililitrů kysané smetany zeleninový vývar mléko 1 – 2 lžíce hladké mouky sůl pepř pažitka, petrželová nať Zeleninový dort se sýrem – postup přípravy Zeleninová náplň dortu

Očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu dáme vařit do zeleninového vývaru. Poté zeleninu scedíme a necháme chvíli vychladnout. Mezitím rozšleháme vejce a smícháme je se smetanou, mlékem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Poté přidáme pažitku a petrželovou nať. Osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí zeleninový dort plníme.

 

Z mouky, másla, vody a soli vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále. Poté toto těsto vložíme do vymazané, moukou vysypané kulaté formy. Těstem vyplníme nejen dno, pokryjeme také boky formy. Do formy nalijeme zeleninovou náplň dortu a pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí dort vyklopíme a můžeme servírovat.

Hodnocení: 4.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.