Chovatelka.cz

Zeleninové řízečky

Kateřina Řehořová

Řízky nemusí být pouze z masa, ale také ze zeleniny. Ochutnejte řízečky ze sterilované zeleniny. Sterilovaná mrkev, hrášek, kukuřice a čerstvá brokolice jsou základními ingrediencemi.

Zeleninové řízečky - potřebné ingredience brokolice sterilovaná mrkev sterilovaný hrášek sterilovaná kukuřice 1 vajíčko hladká mouka strouhanka sůl olej na smažení Postup při přípravě zeleninových řízečků

Brokolici, sterilovanou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici dáme vařit do osolené vody (všechny druhy zeleniny můžete uvařit i v jednom hrci). Zeleninu vaříme tak dlouho, dokud nezměkne. Poté z uvařené zeleniny scedíme vodu, přimícháme vajíčko, hladkou mouku a strouhanku. Rukou tvarujeme placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi dorůžova. Zeleninové řízečky podáváme s bramborem či bramborovou kaší.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.