Chovatelka.cz

Zahrada - co nabízí její prostor?

allka allka
S koupí domu dostáváte také prostor pro zahradu. Jak moc může velikost, poloha a vaše představy ovlivnit vzhled zahrady? Na co byste při zakládání zahrady neměli zapomenout?
Zahrada – co si od ní slibujete? Hodláte si proměnit zahradu v zelený park se spoustou zeleně? Nebo snad máte v úmyslu pěstovat hlavně zeleninu a ovoce? Chcete využívat zahradu k relaxaci nebo provozovat na ní i nějaký sport? To a další věci si musíte zodpovědět ještě dříve než se odhodláte k budování.
Zahrada a váš čas Při zakládání zahrady by jste si měli také uvědomit, kolik času jste ochotni jí věnovat. Některé rostliny, keře a stromy si vyžadují mimořádnou péči. Koneckonců i zastřihávání trávníku a živého plotu vyžaduje určitý čas.
Zahrada – čeho si všímat? Rozhodující je velikost pozemku, charakter terénu, orientace zahrady. Zanedbatelná není ani kvalita půdy. Pro některé rostliny jsou vhodnější kyselé půdy, pro jiné vápenaté či alkalické.
Na půdním druhu závisí, zda se půda rychle prohřeje a umožní brzké jarní propuknutí rostlin, nebo půda zůstane na jaře chladná a jílovitá, což zpomalí růst vegetace.
Zahrada – co kde umístit? Budete rozdělovat zahradu na okrasnou a užitkovou?
Budete na zahradě zřizovat posezení s lavičkami (co si vytvořit rovnou pergolu?), nebo bude součástí zahrady krb?
Budete chtít mít na zahradě bazén nebo jezírko?
Uvažujete o tom, že na zahradě budou další stavení – jako zahradní domek, přístřešek pro auto apod.? Jaký použijete materiál na stavbu plotu, cestiček, zahradního posezení?
Zahrada v rukou zahradního architekta Své představy a přání můžete vložit také na bedra zahradního architekta, který vám s celým projektem pomůže.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.