Chovatelka.cz

Vyrábíme vánoční dekorace – 4.díl

Kateřina Řehořová

V dnešním díle vám poradíme, jak si můžete snadno a rychle vytvořit vánoční punčochu a nebo veselé obaly na hrníčky. Také vám poradíme, jak si můžete slavnostně vyzdobit okna.

Vánoční výzdoba oken – malování na sklo papír nůžky tužka barvy na sklo (sníh ve spreji) lepící páska Jak budeme postupovat

Na papír si nakreslíme šablonu námi zvoleného vánočního motivu (sněhulák, stromeček, ježíšek, dárky, sáňky, sněhové vločky, apod.), který poté nůžkami vystřihneme tak, aby z vystřižené části nám vzešel daný tvar. Šablony lze zakoupit již předem připravené ve větších obchodech s vánočním zbožím. Šablonu si nalepíme s pomocí lepící pásky na okno a buď sněhem ve spreji, nebo barvami na sklo motiv vyplníme (vybarvíme). Necháme zaschnout, poté odstraníme papírovou předlohu z okna.

Dárková vánoční punčocha červená látka vata lepidlo papír, tužka nůžky jehla, nit drátek nebo stužka fix na textil Jak budeme postupovat

Nejprve si na papír nakreslíme základní tvar vánoční punčochy, který poté vystřihneme a obrys obkreslíme s pomocí fixu dvakrát na červenou látku. Vystřihneme a po bocích sešijeme (vrchní část punčochy nezašíváme). Jakmile jsme punčochu oblemovali, převrátíme ji naruby, aby nebyli vidět švy. Na vrchní část punčochy nalepíme s pomocí lepidla vatu tak, aby nám vrchní okraj pěkně oblemovala (na vrchní část punčochy našijeme provázek a nebo drátek, aby se dala zavěsit). Nakonec s pomocí fixu na textil napíšeme, pro koho je tato vánoční dekorace vyrobena.

Veselé vánoční kabátky na hrníčky – hrníčky s motivem ježíška hrníčky libovolné barvy látek (doporučujeme červenou, bílou a černou) jehla, nit nůžky lepidlo vata ix na textil tužka, papír Jak budeme postupovat

Nejprve si přichystáme hrníčky, na které budeme chtít vytvářet kabátky. S červené látky si vystřihneme delší pás (tak dlouhý a široký, aby pokryl na výšku i šířku plochu hrníčku), který buď slepíme okrajem k sobě a nebo sešijeme (záleží na vás).

 

Na červený podklad postupně vytváříme s pomocí látek a lepidla ježíškův obličej, s vaty mu uděláme vousy. Fixem na textil vytvoříme kontury těla a dokreslíme ježíškovi obličej. Můžeme nalepit také botičky a pásek. Necháme pořádně zaschnout. Veselá vánoční dekorace je na světě.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.