Chovatelka.cz

Vyrábíme vánoční dekorace – 1.díl

Kateřina Řehořová
Potěšte své blízké vlastnoručně vyrobenou vánoční dekorací. Dnes vám poradíme, jak si vyrobit veselé jmenovky na dárečky a nebo nerozbitné vánoční baňky z polystyrenu. Do výroby těchto dekorací můžete zapojit i své děti.
Veselé jmenovky na vánoční dárky vlnitý kartón
barevné papíry lýko nebo provázek dekorativní drobnosti nůžky, tužka tavná pistole nebo lepidlo
Jak budeme postupovat

Z vlnitého kartónu vystřihneme obdélník o rozměru cca 10 x 8 cm a přehneme jej na půl. Z barevného papíru vystřihneme tvar vánočního stromečku (může být i jiný motiv – například sněhová vločka, ježíšek atd.) a jednu jeho stranu potřeme lepidlem.

 

Poté stromeček přilepíme na přední stranu jmenovky a vyhladíme. Lepidlem nebo tavnou pistolí připevníme na stromeček kuličky (ty by měli symbolizovat vánoční baňky) a na špičku stromečku můžeme umístit hvězdičku. Na závěr připevníme ke jmenovkám lýko nebo provázek na upevnění.

Vánoční ozdoby z polystyrenu - nerozbitné vánoční baňky
polystyrenové koule, zvonečky, atd.
provázek tempery nebo jiné barvy lepidlo (nejvhodnější je lepidlo určené na ubrouskovou techniku)
třívrstvé ubrousky s vánočními motivy tavná pistole nůžky štětec
Jak budeme postupovat

Odstřihneme si kousek provázku a připevníme jej na polystyrenový základ. Povrch pomalujeme libovolnou barvou (volíme raději světlejší odstíny). Než nám barva zaschne, vystříhneme si z ubrousků vhodné vánoční motivy.

 

Jednotlivé vrstvy ubrousků od sebe oddělíme a k další práci si ponecháme pouze vrstvu s potiskem. Na vybrané místo základu si naneseme lepidlo a na něj přilepíme obrázky z ubrousků. Lepidlo nikdy nenanášíme na ubrousek, protože by se mohl rozmělčit nebo roztrhat.

 

Přilepený motiv po zaschnutí přetřeme vrstvou bezbarvého laku. Štětcem můžeme motiv ještě vyhladit.

Oslavte Vánoce 2008 s magazínem Chovatelka.cz! Balení dárků - postup při zdobení a originální nápady Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl Naaranžujte si vánoční vázu Rady ke zdobení vánočního stromečku Výroba vánoční girlandy Vánoční věnec z buxusu Adventní věnec nejen na Vánoce

 

Hodnocení: 2.0

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.