Chovatelka.cz

Výborná snídaně - skvělý začátek dne

Rita Jaroszová

Každé ráno byste se měli pořádně nasnídat. Nepodceňte tento start do nového dne. Snídaně by měla být vydatná, aby vám energie vydržela na celé dopoledne.

 

Snídaně po francouzsku - připravte si sladký toast (10 ks)

 

Toastový chleba - 10 ks (bílý) Vanilkový cukr - 1 balení Mléko - 300 ml Mletá skořice - 2 lžičky Vejce - 2 ks Muškátový oříšek - 2 lžičky (mletý) Máslo - 50 g Jahody - 1 hrst Moučkový cukr - na obalení Máta - na dozdobení

 

Tradiční francouzský toast připravíte snadno a rychle. Mléko vlijte do misky, přidejte vejce, cukr, muškátový oříšek, skořici a všechno důkladně promíchejte. Na pánvi si rozpusťte máslo. Jednotlivé toasty vždy namočte do mléčné směsi a hned je položte na rozpálenou pánev. Opečte je z obou stran dozlatova a pak je trochu osušte papírovou utěrkou. Nakonec je obalte v moučkovém cukru a podávejte s kousky jahod a snítkou máty.

 

Pravá anglická snídaně vyžaduje více času na přípravu, ale dá se to stihnout (4 porce)

 

Vejce - 4 ks Vepřové klobásky či párky - 8 ks Fazole v rajčatové omáčce - 1 plechovka Keříček rajčat - 4 ks (cca 8 rajčátek pro jednoho) Žampiony - 8 ks (větší) Anglická slanina - 12 plátků Olivový olej - 2 lžíce Máslo - 20 g Chilli, sůl, mletý pepř - na dochucení

 

Na přípravu této světově proslulé snídaně budete potřebovat 2 pánve. Nejprve si ale předehřejte troubu na 180 °C. Na jedné si rozehřejte olivový olej, na druhé si rozpusťte máslo. Na oleji opečte oloupané a nakrájené žampiony a celé keříčky rajčat. Nechte je opékat minimálně 7 minut a pak můžete pánev odstavit. Na másle si usmažte vajíčko na způsob volského oka s tekutým žloutkem.

 

Na plech si dejte plátky slaniny, pěkně je rozprostřete a dejte do trouby. Nechte je tam 10 minut. V hrnci si ohřejte fazole i s omáčkou a dochuťte je solí, pepřem a trochou chilli. Nakonec už jen zbývá opéct klobásky. Opečte je na pánvi nasucho a můžete i s ostatními surovinami servírovat na talíř.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.