Chovatelka.cz

Velikonoční houbová nádivka

Kateřina Řehořová

Rohlík, vejce, žampióny, máslo, mléko, petrželová nať a koření jsou ingredience, které budete potřebovat k přípravě chutné velikonoční houbové nádivky. Čerstvé žampióny můžete nahradit zavařovanými.

Velikonoční houbová nádivka - co budeme potřebovat? 2 rohlíky 1 žloutek sníh z 1 bílku 250 g žampionů (mohou být i konzervované žampióny) 2 lžíce másla mléko petrželová nať sůl, pepř Velikonoční houbová nádivka - postup přípravy

Očištěné a na plátky nakrájené houby podusíme na 1 lžíci másla 20 minut. Druhou lžíci másla rozetřeme se solí a žloutkem. Přidáme rohlíky navlhčené v mléce a vymačkané dušené houby, nasekanou petrželovou nať, pepř a nakonec sníh z bílku. Nádivkou naplňujeme kuře, ale pozor - kuře příliš nepřeplňujte, protože během pečení houbová nádivka nabyde.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.