Chovatelka.cz

Vánoční cukroví - marokánky

Kateřina Řehořová
Kandované ovoce, nasekané oříšková jádra, mléko, krupicový cukr a čokoládová poleva jsou základní suroviny vánočního cukroví, kterému se říká marokánky. Upečené placičky zdobíme dle vlastní fantazie.
Co budeme potřebovat k přípravě marokánek? 1/4 l mléka 8 dkg krupicového cukru
8 dkg kandovaného nakrájeného ovoce
8 dkg nasekaných ořechových jader (mandlí, lískových ořechů)
4 dkg hladké mouky
2 dkg másla
Postup při přípravě marokánek

V mléce rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a pomalu vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Hrnec sundáme z ohně, a poté vmícháme ovoce, ořechy a na tukem vytřený a hrubou moukou posypaný plech (přesto je nejlepší pečící papír), děláme hromádky, ze kterých mokrou lžičkou dotvoříme placičky.

Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě. Horké marokánky sundáme nožem z plechu a vychladlé potřeme ze spodu čokoládovou polevou. Případně můžeme v čokoládové polevě marokánky celé obalit.

Spoustu receptů na vánoční cukroví (navíc i pro diabetiky) naleznete ZDE

Hodnocení: 3.5

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.