8 dkg kandovaného nakrájeného ovoce
8 dkg nasekaných ořechových jader (mandlí, lískových ořechů)
4 dkg hladké mouky
2 dkg másla
Postup při přípravě marokánek
V mléce rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a pomalu vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Hrnec sundáme z ohně, a poté vmícháme ovoce, ořechy a na tukem vytřený a hrubou moukou posypaný plech (přesto je nejlepší pečící papír), děláme hromádky, ze kterých mokrou lžičkou dotvoříme placičky.
Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě. Horké marokánky sundáme nožem z plechu a vychladlé potřeme ze spodu čokoládovou polevou. Případně můžeme v čokoládové polevě marokánky celé obalit.
Spoustu receptů na vánoční cukroví (navíc i pro diabetiky) naleznete ZDE