Sušené švestky přelijte vroucí vodou a chvíli je v ní nechte. Než vám švestky změknou, rozemelte mák nebo si již kupte mletý a přimíchejte k němu skořici. Slijte vodu ze švestek a rozmixujte je s mákem a citronovou šťávou. Mixujte tak dlouho, abyste vytvořili hladkou směs.
Vložte do lednice a nechte vychladnout. Potom můžete tvarovat malé kuličky, které následně obalíte v máku. Pokud máte rádi sladší cukroví, můžete do nich přidat malé množství medu či javorového sirupu. Budete ale pak muset použít více máku. Také vám můžeme doporučit holandské kakao (2 lžíce) a kapku rumu.
Nejprve vyšlehejte tuhý sníh z bílků a soli. Semínka a ořechy důkladně rozmixujte a přidejte k nim najemno nastrouhané jablíčko. Vmíchejte med, olej a celozrnnou mouku. Poté můžete po částech přidat i vyšlehaný sníh. Pak už jen stačí tvořit hrudky pomocí navlhčené lžičky. Na plech vyložený pečícím papírem skládejte hrudky vedle sebe a dejte péct na 170 °C přibližně na 15 minut.
Piškoty si rozemelte najemno. Pak nasypte cukr do vody a nechte vařit na mírném ohni minimálně 5 minut. Odstavte a nechte vychladnout. Poté do vody přilijte i nálev z višní. Nyní smíchejte máslo s kakaem a rumem tak, aby vám vznikla jemná pěna. Přidejte do ní nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty a celou směs zřeďte cukrovo-višňovým nálevem.
Zpracujte ze směsi pevnou hmotu, která zároveň musí zůstat trochu pružná, abyste s ní mohli dále pracovat. Podle potřeby tedy přidejte piškoty nebo nálev k zahuštění či zředění hmoty. Nakonec hmotu rozdělte na malé kousky a do každého z nich pak zabalte 1 višni. V dlaních pak vytvořte kuličky a obalte v kokosu.