Chcete si osladit Vánoce nějakým sladkým likérem? Zkuste vaječný koňak (likér). Žloutky, vanilkový cukr, rum, zahuštěné kondenzované mléko a rum jsou zakládními ingrediencemi. Recept není příliš složitý, zato jím skvěle pohostíte návštěvu.
Co budeme potřebovat k přípravě vaječného koňaku 6 žloutků
3 lžíce cukru
3 vanilkové cukry
2 zahuštěná kondenzovaná mléka
1/2 litru rumu Vaječný koňak - jednoduchá příprava
Žloutky, moučkový a vanilkový cukr smícháme a z lehka vymícháme do pěny. Poté přidáme zahuštěné sladké kondenzované mléko a přilijeme trochu mléka. Nakonec dle chuti přidáme rum. Vaječný koňak plníme do skleněných lahví. Ideální je nechat vaječný koňak alespoň 14 dní uležet.
Likérem můžete ochutit také ledovou i klasickou kávu
Receptů na likéry není nikdy dost! Likér baileys si můžete připravit i doma