Chovatelka.cz

Vaječný koňak - příprava domácího likéru

Kateřina Řehořová
Vaječný likér, vaječný koňak nebo jen domácí žloutkový likér. Co je potřeba k domácí přípravě? Žloutky, vanilkový cukr, rum, zahuštěné kondenzované mléko a rum jsou zakládními ingrediencemi.
Oslaďte si Vánoce vaječným koňakem

Chcete si osladit Vánoce nějakým sladkým likérem? Zkuste vaječný koňak (likér). Žloutky, vanilkový cukr, rum, zahuštěné kondenzované mléko a rum jsou zakládními ingrediencemi. Recept není příliš složitý, zato jím skvěle pohostíte návštěvu.

Vaječný likér chutná skvěle k některým druhům vánočního cukroví
Co budeme potřebovat k přípravě vaječného koňaku 6 žloutků
3 lžíce cukru
3 vanilkové cukry
2 zahuštěná kondenzovaná mléka
1/2 litru rumu Vaječný koňak - jednoduchá příprava

Žloutky, moučkový a vanilkový cukr smícháme a z lehka vymícháme do pěny. Poté přidáme zahuštěné sladké kondenzované mléko a přilijeme trochu mléka. Nakonec dle chuti přidáme rum. Vaječný koňak plníme do skleněných lahví. Ideální je nechat vaječný koňak alespoň 14 dní uležet.

Likérem můžete ochutit také ledovou i klasickou kávu

Receptů na likéry není nikdy dost! Likér baileys si můžete připravit i doma

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.