Chovatelka.cz

Udírny v moderní zahradě

Kateřina Řehořová

Začíná doba grilování a s tím jsou spojeny společenské konzumace dobrého jídla. Chcete vědět, jaké jsou ty nejdůležitější zásady při stavbě domácí udírny? To a mnohé další informace se dozvíte v našem dnešním článku.

Zahrada, krb, udírna

Začíná doba grilování a s tím jsou spojeny společenské konzumace dobrého jídla, připraveného pokud možno na zahradě s rodinou nebo přáteli.

 

Nezapomeňte, že maso, které si sami vyudíte, vám bude vždy chutnat dvojnásob. Domácí udírna by neměla chybět na zahradě žádného správného gurmána, dá se spojit s krbem nebo postavit samostatně.

 

Domácí udírna se stane velmi výraznou dominantou zahrady, vaši zahradu zkulturní a vy se na ni budete cítit více než dobře.

 

Nevhodně zvolený prostor k výstavbě udírny může však ráz zahrady narušit. Před stavbou si proto si dobře rozmyslete, kam novou udírnu umístíte.

Co musí splňovat domácí udírna? Měla by mít dobré izolační vlastnosti, tím bude docházet k minimálním ztrátám tepla. Pokud máte udírnu spojenou s krbem, je praktické vybudovat vlastní topeniště, oddělené od topeniště krbu. Pro vnitřní izolaci se hodí porézní plynosilikátové desky, ty nejenže zabrání úniku tepla, ale navíc zajistí, že dvířka udírny zůstanou vždy chladná. Na vnitřek kouřovodu je vhodné použít šamotové cihly. Velikost a rozměry topeniště záleží pouze na vás. Sami si můžete zvolit mezi menším topeništěm, které ušetří náklady a větším. U většího topeniště je pro některé jistě největší výhodou, že nemusíte tak často přikládat. K pohodovému grilování budete potřebovat nejenom venkovní krb, ale také dostatek prostoru pro přípravu pokrmů a posezení. Moderní zahrada, mobilní udírny

Komu se nechce ztrácet svůj drahocenný čas stavbou udírny, může si ho jednoduše koupit. Ano, na našem trhu se objevily už i mobilní udírny, které si na zahradě jednoduše postavíte a po douzení výborného masa či klobás ho opět sklidíte. Prodávají se v několika provedeních a jejich cena se pohybuje okolo deseti tisíc korun.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.