Chovatelka.cz

Ubrousková technika - jak na to?

Kateřina Řehořová

Ubrousková technika je velmi efektní způsob, jak si podle svého, snadno a rychle vyzdobit svůj dům či byt. Hledáte originální dárek pro rodinu či přátele? I zde může ubrousková technika splnit svůj účel. V dnešním článku vám poradíme, jak na ni.

Ubrousková technika – co budeme potřebovat? pár ubrousků s libovolným motivem lepidlo určené pro ubrouskovou techniku balakryl nebo jiným vodou ředitelný lak nůžky hadřík (na otírání přebytečného množství lepidla) barvy na sklo (pokud budete chtít danný motiv zvýraznit) Ubrousková technika - jak na to?

Z ubrousku vystřihneme tu část, kterou chceme použít, oddělíme vrchní vrstvu s motivem a přiložíme ji na určený předmět (květináč, kartón, krabici...).

 

Štětcem namočeným ve speciálním lepidle (nezapomeňte si přečíst pečlivě návod na lahvičce) a postupně opatrně natíráme motiv ubrousku tak, aby nevznikaly vzduchové bubliny a aby se ubrousek nepřetrhl.

 

Tímto postupem přilepíme celý ubrousek nebo jeho část k podkladu. Po důkladném proschnutí celý motiv z ubrousku ještě jednou přetřeme lepidlem nebo bezbarvým lakem.

Ubrousková technika – rady pro volný čas

S pomocí ubrouskové techniky si můžete velmi efektním způsobem vyzdobit svůj dům či byt a nebo také udělat radost někomu, koho máte rádi, vlastnoručně vyrobeným dárkem.

Ubrouskovou technikou můžete ozdobit například: květináče, vázy obrázky nebo ráměčky krabice přání k různým příležitostem

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.