Chovatelka.cz

Tortilla - mexická pochoutka

Rita Jaroszová

Tortilly můžete naplnit jakoukoliv směsí. Jsou výborné, příprava není složitá a pokud si nechcete vyrábět těsto na tortilly, můžete si je koupit již hotové.

 

Zapečené tortilly

 

Olivový olej - 2 lžíce Červená cibule - 2 ks (nakrájejte ji na klínky) Paprika - 3 ks (různých barev, očištěné a nakrájené na proužky) Chilli paprička - 1 ks Rajčata - 220 g (sterilovaná, loupaná) Koriandr - 1 svazek (čerstvý, nasekaný na drobno) Tortilla - 8 ks (moučné) Tvrdý sýr - 200 g (podobný typ jako čedar) Zakysaná smetana - 200 ml Fazole - 200 g (tmavé, konzervované) Sůl, pepř - na dochucení

 

Nejprve si předehřejte troubu na 190 °C. Pokud máte horkovzdušnou, tak bude stačit 170 °C. Připravte si pánev a na ní si dejte rozehřát olej, na kterém si osmažíte cibuli, papriky i půlku chilli papričky. Smažte je na větším plameni. Nechte je smažit asi 5 - 8 minut. Až papriky změknou, můžete přidat rajčata a část koriandru. Vařte cca 2 minuty.

 

Tortilly si rozprostřete na stůl a připravte si zapékací nádobu. Asi ⅓ z celkového množství sýra si nakrájejte na kostičky, zbytek nastrouhejte a smíchejte se smetanou, koriandrem a zbytkem chilli papričky. Fazole i s nálevem rozmixujte na hrubší směs a dochuťte. Na tortilly dejte část paprikové i část fazolové směsi a navrch ještě nasypte sýrové kostky.

 

Tortilly zarolujte a naskládejte je jednu vedle druhé do zapékací mísy. Poradíme vám, aby se vám tortilly nerozevřely, otáčejte je švem dolů. Pak je potřete směsí ze zakysané smetany a nastrouhaného sýra. Dejte péct do trouby na 25 - 30 minut. Omáčka by měla bublat a tortilly musí mít zlatavou barvu. Před podáváním je pak překrojte na půl.

 

Domácí tortilly (6 ks)

 

Hladká pšeničná mouka - 250 g Voda - 60 ml Olivový olej - 60 ml Prášek do pečiva - 6 g Sůl - 1 lžička

 

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva. Dále přidejte sůl, vodu a olivový olej. Vše důkladně promícháme a zpracujeme hladké a pružné těsto. To rozdělíme na 6 částí a každou z nich pak rozválíme na tenkou placku. Nakonec je už jen stačí osmažit na pánvi z obou stran. Smažte je na sucho, žádný olej nepotřebujete, už ho máte v samotném těstě. Jedna tortilla se smaží asi 1 minutu z každé strany.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.