Chovatelka.cz

Sýrové pečivo - křehké pohoštění

Kateřina Řehořová

Cukroví, dezerty, moučníky - sladké varianty zná každý. Ale ne vždy je na ně chuť. Ať už chystáte jen malé posezení nebo silvestrovskou oslavu, na stole by nemělo chybět slané pečivo, nejlépe různých příchutí.

Sýrové pečivo - co budeme potřebovat 250 gramů polohrubé mouky 250 gramů tuku 250 gramů taveného sýra vejce na pomazání vlašské ořechy na ozdobu (použít můžete i kmín, sezamová semínka, popř. mák) kmín sůl Postup přípravy sýrového pečiva

Mouku, tuk, sýr a trochu soli smícháme a vytvoříme z této směsi těsto. Pokud je třeba, přidáme 1 lžíci mléka nebo vody, aby bylo těsto vláčnější. Sýrové těsto necháme v chladu odpočinout přibližně 2 hodiny.

Po dvou hodinách vyjmeme těsto z lednice a vyválíme z něj plát 2 milimetry silný. Z těsta vykrajujeme tvořítkem tvary, potřeme vejcem a zdobíme kouskem ořechu nebo posypeme kmínem.

Po upečení necháme pečivo na plechu vychladnout a poté opatrně sundáváme, protože je velice křehké.

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.