Chovatelka.cz

Špenátová roláda s žampiónovou omáčkou

Kateřina Řehořová

Ze zeleniny se dá vykouzlit mnoho lahodných, zajímavých a také zdravých pokrmů. Mezi takové pokrmy patří špenátová roláda s žampiónovou omáčkou. Jaké budete potřebovat ingredience a jak postupovat při přípravě rolády?

Špenátová roláda - jaké ingredience budeme potřebovat 0,5 kg lisovaného mraženého špenátu 7 vajec hrubou mouku 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce oleje 1 větší cibule 4 dkg másla 0,25 l smetany 1 konzerva žampionů ocet sůl Špenátová roláda - postup přípravy

Rozmrazený a vody zbavený špenát dáme do mísy a vmícháme 3 žloutky a 3 lžíce hrubé mouky, osolíme a přidáme sníh ze 3 bílků. Vymícháme těsto a rovnoměrně je rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Náplň:

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme 4 vejce a uděláme řídká míchaná vajíčka. Náplň namažeme na ještě teplé špenátové těsto a srolujeme jako roládu.

Hotovou roládu nakrájíme a podáváme s touto omáčkou:

Nadrobno nakrájíme žampiony, podusíme na oleji, až zmizí voda. Přidáme lžíci hladké mouky, pepř, sůl a zalijeme sladkou nebo kyselou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem, případně cukrem. Roláda je dobrá s vařenými brambory, dá se jíst i studená bez omáčky jako lehká večeře se skleničkou vína.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.