Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek. Do mouky přidáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Vše propracujeme v hladké těsto a necháme 30 až 40 minut kynout. Prozatím, dokud těsto kyne si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a 3 až 4 lžic rozehřátého másla. Po uplynuté době kynutí, těsto lehce propracujeme a rozválíme na 1 centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin. Z těsta krájíme 3 centimetry silné plátky, které pokládáme na předem máslem vymaštěný plech a necháme kynout dalších dvacet minut. Nakonec skořicové šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě.
Skořicoví šneci
Kateřina Řehořová 19.03.2007
Skořicoví šneci, chutné pečivo, které můžete podávat při různých příležitostech, jako jsou například Velikonoce, Vánoce. Můžete si je upéci také jen tak pro radost jako druh pohoštění pro rodinu i návštěvy.
Hodnocení: 5.0
Počet: 1
Nejlepší: 5 Nejhorší: 5