Chovatelka.cz

Salát s chřestem

Lucie Garaiová

Probuďte se ze zimního spánku a připravte si jarní salát! Jaro se stává pro mnohé z nás obdobím, kdy chceme změnit své stravování a odlehčit svému zažívání po dlouhé zimě, plné tučných a mnohdy nezdravých jídel. Přinášíme skvělý recept na jarní salát, který skvěle doplní odlehčený jídelníček.

Jarní zelený salát s chřestem v hlavní roli (4 porce):

Budeme potřebovat:

zelený chřest (400 g) rukola (300 g) baby špenát (150 g) polníček (100 g) 1 pórek (stačí menší) 1 jarní cibulka 2 vejce cukr, sůl (obě ingredience po 1 lžičce) citrónová šťáva olivový olej čerstvý zelený hrášek či zelené boby (1 hrst klidně postačí)


Nejprve si natvrdo uvaříte vajíčka, aby vám později vychladly. Lépe se pak oloupou. Pak omyjte chřest a nezapomeňte odříznout konce stonků. Spodní třetině stonku sloupněte svrchní slupku. Vložte chřest do vody, kde jste nechali rozpustit lžičku soli a cukru. Nechte ho povařit minimálně 3 minuty. Neměl by být příliš měkký. Polníček, baby špenát i rukolu omyjete a po okapání jim odříznete pevnější stonky. Pórek a cibulku nakrájíte na silnější kolečka. Na talíř si ingredience nazdobte podle sebe a nakonec zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.