Budeme potřebovat:
zelený chřest (400 g) rukola (300 g) baby špenát (150 g) polníček (100 g) 1 pórek (stačí menší) 1 jarní cibulka 2 vejce cukr, sůl (obě ingredience po 1 lžičce) citrónová šťáva olivový olej čerstvý zelený hrášek či zelené boby (1 hrst klidně postačí)
Nejprve si natvrdo uvaříte vajíčka, aby vám později vychladly. Lépe se pak oloupou. Pak omyjte chřest a nezapomeňte odříznout konce stonků. Spodní třetině stonku sloupněte svrchní slupku. Vložte chřest do vody, kde jste nechali rozpustit lžičku soli a cukru. Nechte ho povařit minimálně 3 minuty. Neměl by být příliš měkký. Polníček, baby špenát i rukolu omyjete a po okapání jim odříznete pevnější stonky. Pórek a cibulku nakrájíte na silnější kolečka. Na talíř si ingredience nazdobte podle sebe a nakonec zakápněte citrónovou šťávou a olivovým olejem.