Chovatelka.cz

Saké - japonské rýžové víno

Kateřina Řehořová

Víte, jak chutná saké? Saké je japonské rýžové víno. V malém množství se používá do řady japonských jídel. Poodhalíme vám tajemství, co je obsahem „saké” v mnoha receptech...

Co budeme potřebovat k přípravě saké? 7 litrů vody 3 kilogramy cukru krystal 1 kilogram rýže 140 gramů droždí 2 vanilkové cukry 2 citróny 1/2 lžičky muškátového květu 1/2 lžičky tymiánu 1/2 lžičky zázvoru kousek celé skořice 30 kusů hřebíčků 10 kusů nového koření Postup přípravy saké

Nejprve převaříme vodu do které přidáme cukr. Do vychladlé vody s cukrem nadrobíme droždí a přidáme rýži, vanilkový cukr, muškátový květ, tymián, zázvor, skořici, hřebíček, nové koření a citróny (kůru můžete nastrouhat, dužinu citrónu nakrájet na kostky).

Saké necháme 6 týdnů kvasit v 10 litrovém demižonu (demižon je vhodné utěsnit vatou). Saké po 6 týdnech stočíme do lahví a necháme ještě dalších 14 dní uležet na tmavém místě.

Hodnocení: 2.8

Počet: 4

Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.