Chovatelka.cz

Rybí pomazánky

Rita Jaroszová

Je velká škoda, že na našem jídelníčku se ryby moc neobjevují. Obsahuje bílkoviny, vitamín D a nenasycené mastné kyseliny. Rybí maso se konzumuje především v dietních režimech, neboť snižuje hladinu cholesterolu v krvi a je lehce stravitelné. Nemusíte je jen péct a smažit. Jsou z nich také výborné pomazánky.

 

Sardinková pomazánka (4 porce)

 

Sardinky v oleji - 1 konzerva Sýr Cottage - 100 g (zvolte raději takový, který má jen 2 % tuku) Pomazánkové máslo - 100 g Cibule - ½ ks (červená) Vejce - 1 ks (vařené) Hořčice - 1 lžička (ostrá) Citronová šťáva - 1 lžička Sůl - špetka

 

Sardinky dejte do misky i s olejem a rozmačkejte je vidličkou. Přidejte tam hořčici, pomazánkové máslo a nastrouhané uvařené vajíčko. Pak tam ještě vmíchejte cottage, cibuli nakrájenou opravdu na jemno, špetku soli a citronovou šťávu. Vše pečlivě promíchejte a namažte ideálně na křupavý chléb či opečený toust. Ozdobit můžete ještě petrželkou a plátkem citronu nebo nasekanou pažitkou.

 

Rybí pomazánka s lučinou

 

Makrela - 1 ks (můžete místo ní použít rybí konzervu) Máslo - 100 g Lučina - 1 ks Tatarka  3 lžíce Cibule - 1 ks Sůl - špetka Citronová šťáva Zelenina - na dozdobení

 

Lučinu si našlehejte s máslem, přidejte tatarku, špetku soli, citronovou šťávu i rozmačkané rybí maso. Pokud použijete konzervu, dejte tam i ten olej. Cibuli si nakrájejte na drobno a přimíchejte do směsi. Dejte ji pak do lednice a nechte ji tam odpočinout. Natřít ji můžete na chléb, veku i na celozrnné pečivo. Nakonec ji můžete ozdobit paprikou, kyselou okurkou či jinou zeleninou a posypat petrželkou či pažitkou.

 

Pomazánka z uzené ryby (4 porce)

 

Pažitka - 3 lžíce Uzená ryba - 400 g Tvaroh - 250 g Sůl - špetka Mrkev - 1 ks Cibule - 2 ks

 

Rybu nejprve zbavte kostí a kůže a teprve potom ji můžete nakrájet na drobno. Smíchejte ji s tvarohem, nasekanou pažitkou, mrkví a cibulí, které nakrájíte na jemno. Všechno důkladně promíchejte a dochuťte špetkou soli.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.