Chovatelka.cz

Recepty na sýrové speciality

Štěpánka Černíková

Patříte také mezi milovníky různých druhů sýra? Pokud ano, náš dnešní článek vás zajisté potěší. Připravili jsme pro vás velmi chutné a snadné recepty na sýrové speciality.

Špenátové karbenátky se sýrem

400 g čerstvého špenátu, 1 vejce, 3 stroužky česneku, celozrnná strouhanka, strouhaný sýr (eidam), celozrnná mouka, sůl, pepř, olivový olej.

Postup přípravy špenátových karbenátků

Špenátové listy spaříme v horké vodě a necháme okapat. Poté listy rozmixujeme, přimícháme vejce, utřené stroužky česneku, sůl a pepř. Vše zahustíme celozrnou strouhankou a moukou. Na pomoučeném prkénku tvarujeme karbanátky, které pečeme v předem vyhřáté troubě na pečícím papíře.

Polévka se strouhaným sýrem

Strouhaný sýr, půl hrnku strouhanky, 1 lžíce másla, 4 hrnky hovězího vývaru, 1 vejce, sůl, pepř, petrželka.

Postup přípravy sýrové polévky

Strouhanku osmažíme na másle, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme hovězím vývarem. Necháme krátce povařit, poté polévku zahustíme vejcem. Podle chuti osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.

Balíčky z kozího sýra se slaninou

6 malých kulatých kozích sýrů, 12 plátků anglické slaniny, 6 snítek čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu.

Postup přípravy balíčků z kozího sýra

Bochánky kozího sýra zabalíme každý do dvou plátků slaniny, položených křížem přes sebe. Pod slaninu zapíchneme snítku tymiánu nebo rozmarýnu na ozdobu. Položíme na pečící plech a v předem vyhřáté troubě na 160°C pečeme 20 až 30 minut.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.