Droždí rozdrobíme do menší nádoby, přidáme trochu mouky, cukru, mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Žloutky utřeme s máslem, práškovým i vanilkovým cukrem a rumem. Přidáme mouku, kvásek, zbytek mléka a zaděláme těsto. Slabě poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout. Když je těsto vykynuté, rozválíme ho na pomoučeném vále (přibližně na plát asi kolem 1 centimetr hrubý) a formičkou vykrájíme kolečka. Každé kolečko ve středu propíchneme prstem nebo menším kulatým vykrajovátkem. Poté kolečka necháme ještě na vále přikryté utěrkou vykynout.
V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a po obou stranách smažíme do zlatohnědé barvy. Po vyjmutí z oleje necháme koblížky okapat na papírovém ubrousku. Koblížky můžete naplnit libovolnou ovocnou zavařeninou a nakonec je polít polevou.