Chovatelka.cz

Recept na domácí koblížky

Kateřina Řehořová

Polohrubá mouka, moučkový cukr, mléko, droždí a vanilkový cukr patří mezi základní ingredience při výrobě domácích koblížků. Nejdůležitější je nechat těsto dobře vykynout. Postup a tipy na další recepty v článku.

Co budeme potřebovat k přípravě koblížků 500 gramů polohrubé mouky 80 gramů moučkového cukru 70 gramů másla 2-3 polévkové lžíce rumu 3 žloutky 1/4 litru mléka 70 gramů droždí 1 vanilkový cukr ovocnou zavařeninu olej na smažení Koblížky – postup přípravy

Droždí rozdrobíme do menší nádoby, přidáme trochu mouky, cukru, mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Žloutky utřeme s máslem, práškovým i vanilkovým cukrem a rumem. Přidáme mouku, kvásek, zbytek mléka a zaděláme těsto. Slabě poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout. Když je těsto vykynuté, rozválíme ho na pomoučeném vále (přibližně na plát asi kolem 1 centimetr hrubý) a formičkou vykrájíme kolečka. Každé kolečko ve středu propíchneme prstem nebo menším kulatým vykrajovátkem. Poté kolečka necháme ještě na vále přikryté utěrkou vykynout.

V pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a po obou stranách smažíme do zlatohnědé barvy. Po vyjmutí z oleje necháme koblížky okapat na papírovém ubrousku. Koblížky můžete naplnit libovolnou ovocnou zavařeninou a nakonec je polít polevou.

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.