Chovatelka.cz

Předpěstování sadby

Kateřina Řehořová
Předpěstování sadby je základním a tím nejdůležitějším krokem při pěstování rostlin. Výsev semínek musíme provést včas, aby nám mladé rostlinky správně a brzy zakořenily.
Předpěstování sadby Předpěstování sadby je základním a tím nejdůležitějším krokem při pěstování rostlin. Výsev semínek musíme provést včas, aby nám mladé rostlinky správně a brzy zakořenily.
Ideální stanoviště Pro předpěstování sadby je nejlepší světlé stanoviště, kde je vyšší vzdušná vlhkost.
Předpěstování sadby – ideální teplota Ideální teplota pro výsev rostlin je 25°C.
Předpěstování sadby – pěstební nádoby Nejlepší nádoby pro předpěstování sadby jsou truhlíky nebo záhony ve vytápěných sklenících.
Předpěstování sadby a vhodný termín výsevu Výsev provádíme od prosince do konce února.
Pěstební substrát Pěstební substrát by měl být propustný. Nejlepší je rašelinový substrát.
Předpěstování sadby – plnění truhlíku Na dno truhlíku dáme drenáž, aby mohla voda lépe odtékat. Poté nasypeme 2 – 3 centimetry hrubě odsáté zeminy, stlačíme a nakonec přidáme 1 centimetr jemně odsáté zeminy. Povrch truhlíku urovnáme rovnátkem. Povrch musí být rovný, bez hrbolů.
Moření semen Pokud si zakoupíme semínka v obchodě, jsou již většinou namořená. V opačném případě rostliny moříme speciálními přípravky, které vám doporučí v každém větším zahradnictví.
Předpěstování sadby – výsev Výsev provádíme celoplošně, vždy sejeme z leva do prava. Semena by měla být rozvrstvená po celé pěstební ploše.
Nutné práce po výsevu Po výsevu semena přisypeme jemnou vrstvou zeminy nebo písku, zalijeme a necháme semínka klíčit.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.