Chovatelka.cz

Pojištění psa se vyplatí

Kateřina Řehořová
Pojištění se vztahuje na odpovědnost pojištěného za škodu způsobenou psem třetí osobě, za kterou odpovídá jako jeho vlastník. Myslete na možné riziko a zajistěte si pojištění svého psa včas.
Odpovědnost za škodu nese majitel

Pokud váš pes někoho pokouše, zaviní nehodu či způsobí jiný (smrtelný) úraz, nesete vinu za jeho čin právě vy, protože jste jeho majitel a nebo opatrovník. Postihy jsou velmi vysoké, proto je vhodné předem myslet na možné riziko a uzavřít pojištění vašeho psa.

 

Tento typ pojištění za vás hradí nejen škody způsobené psem, ale také některé veterinární úkony.

Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem

Pojištění se vztahuje na odpovědnost pojištěného za škodu způsobenou psem třetí osobě, za kterou odpovídá jako jeho vlastník. Pojištění lze sjednat zároveň také na odpovědnost za škodu způsobenou loveckým psem při výkonu práva myslivosti. Cena tohoto typu pojištění se pohybuje od 600 do 1500 korun za rok.

Připojištění odpovědnosti za škodu způsobenou psem

Většina pojišťoven speciální připojištění za škody způsobené psem nabízí jako součást nebo doplněk pojištění domácnosti a rodiny. Cena připojištění se pohybuje cca od 300 do 700 korun ročně.

Další výhody pojištění psů
pojištění může hradit některé náklady na veterinární péči
díky pojištění můžete se psem vycestovat mimo Českou republiku
pojištění za vás hradí veterinární péči v zahraničí
rozsah pojištění psů se pohybuje od 10.000,-Kč do 30.000,-Kč - limit plnění odpovědnosti za škodu způsobenou psem je až do výše 500.000,- Kč v případě smrtelného úrazu
pokud během roku dojde k vyčerpání pojistného limitu, lze jej doplacením 1,5 násobku ročního pojistného znovu obnovit
Podmínky pro uzavření pojištění, připojištění psa
pes musí být starší více než 6 měsíců a méně než 8 let pes, kterého chceme pojistit, musí být evidovaný na krajském a nebo městském úřadě (musí mít psí známku)
v případě uzavření pojištění musí být pes v dobrém zdravotním stavu
Plemena psů - další zajímavé články
Australská kelpie (Australian Kelpie) Tosa inu – vzácné psí plemeno japonských samurajů Banjarský chrt (Banjara Greyhound) Akbaš – turecký pastýřský pes Barbet – vodní pes Psí plemena - nejlepší hlídači Phaléne - překvapivě odolné psí plemeno Psí plemena - Welsh Corgi Pembroke Faraónský pes (Pharaoh Hound) Bavorský barvář patří mezi nejlepší lovecké psy

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.