Plněné lilky se sýrem
Kateřina Řehořová 03.07.2006
Plněné lilky se sýrem jsou zdravým, chutným jídlem, na kterém si určitě každý pochutná. Lilek není příliš známý v domácí kuchyni, a proto bychom ho měli určitě vyzkoušet. Zde naleznete návod na přípravu plněných lilků se sýrem.
Co budeme potřebovat (pro 4 osoby) 4 lilky, 4 stroužky česneku, 2 housky, 4 vejce, trochu mléka, 2 cibule, sůl, 20 dkg sýra, bylinky (petrželku, listy řebříčku, nasekané mladé kopřivy, dobromysl), olivový olej.
Návod k přípravě Lilky omyjeme,rozpůlíme a vydlabeme.Vydlabané půlky i pokrájenou vydlabanou hmotu prosolíme a chvilku necháme ležet, aby lilky pustily vodu. Osušíme a naplníme nádivkou.
Nádivka Na cibulku zpěněnou na oliv. oleji dáme podusit krátce pokrájené drobné kousky vydlabaného lilku. Necháme zchladnout. Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, přidáme utřený česnek, nasekané bylinky, rozdrobíme 1/2 sýru Niva, spojíme rozšlehaným vajíčkem a osolíme.
Pekáček trochu polijeme olivovým olejem, vložíme naplněné půlky lilků a nakonec bohatě posypeme sýrem. Zapékáme při 200°C asi 1/2 hodiny.
Hodnocení: 3.0
Počet: 3
Nejlepší: 5 Nejhorší: 1