Chovatelka.cz

Palmy – choroby a škůdci palem

Kateřina Řehořová
Palmy jsou rostliny, které můžeme pěstovat v interiérech i exteriérech. Trpí však mnoho chorobami a škůdci. Návod na ochranu palem proti chorobám a škůdcům naleznete zde.
Palmy – choroby a škůdci palem Palmy jsou rostliny, které můžeme pěstovat v interiérech i exteriérech. Trpí však mnoho chorobami a škůdci. Návod na ochranu palem proti chorobám a škůdcům naleznete zde.
Palmy - zahnědlé špičky listů Příčinou je suchý vzduch. Během teplého počasí nezapomínejte listy pravidelně rosit. Dalšími možnými příčinami mohou také být nedostatečná zálivka, chladný vzduch či poškození.
Žloutnutí listů palem Příčinou je nedostatečná zálivka. Při nedostatečné zálivce budou během letních měsíců kořeny palmy trpět suchem.
Drobné hnědé skvrny na listech Příčinou je skvrnitost, která byla vyvolaná přelitím nebo nachlazením. Napadené listy odstraňte. Další možnou příčinou může být velmi tvrdá zálivková voda.
Hnědé listy Bývá přirozené, pokud ty nejspodnější palmové listy hnědnou a klopí se. Odstraňte je ne trháním, ale odříznutím. Při hromadném hnědnutí listů navíc ve spojení s hnilobou je příčinou přelití.
Palmy a jejich škůdci Palmy nejčastěji napadají mšice, svilušky, třásněnky. Ochranou je sběr napadených částí rostlin a následné spálení. Můžeme použít také chemický přípravek PIRIMOR.

Hodnocení: 3.0

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.