Krevety
Krevety jsou z mořských plodů hodně oblíbené. Můžete si vybrat až z 300 různých druhů. Krevety žijí v oceánech a mořích, tudíž je najdete téměř všude. Mezi hlavní producenty krevet ale řadíme Čínu, Indii, Thajsko, Bangladéš, Brazílii a Austrálii.
Pokud jste je ještě nikdy neochutnali, pak vězte, že jsou zdravé a navíc i dietní. Jsou bohaté na bílkoviny, zinek, jód, vápník a vitamín B12, ale především obsahují spoustu omega 3 mastných kyselin. Dnes si připravíme tyto báječné mořské plody ve vynikajícím španělském pokrmu. Ochutnejte paellu, určitě si ji zamilujete.
Na fantastickou paellu pro 4 osoby budete potřebovat tyto ingredience:
Kuřecí stehna - 2 ks (musí být ale vykostěná) Krevety, slávky - záleží jen na vás, kolik si jich tam dáte Rýže na paellu - 1 balení Bílé víno - 2 dcl Olivový olej - na smažení Drůbeží vývar - 2 dcl Pečená paprika - 2 ks (červená) Tymián, šafrán, červená paprika - dle chuti Loupaná rajčata Cibule - 1 ks Česnek - 2 stroužky
Do velké pánve si nalijte olivový olej a osmažte na něm na drobno nakrájený česnek. Pokud ty větší kousky česneku někomu vadí, tak jej prolistujte. Kuřecí stehna očistěte, nakrájejte je na menší kusy a můžete je přidat do pánve. Spolu s kuřecím masem tam můžete vhodit i nakrájenou cibuli na drobno, nakrájená rajčata, pečené papriky, přidejte tam i tymián a bílé víno.
Poté dle chuti přidejte i trochu šafránu a červené papriky. Nyní můžete přisypat i rýži a vše zalijte drůbežím vývarem. Vařte jen na mírném ohni a chvíli směs povařte. Až bude rýže poloměkká, naložte na ni krevety a trochu je do té rýže vmáčkněte. Pak přikryjte pokličkou. Nakonec přidejte i slávky. Paella bude hotová, když se mušle otevřou. A můžete podávat.