Chovatelka.cz

Ovocný špíz na grilu

Lucie Garaiová

Grilovací sezóna ještě není u konce! Co byste řekli na ovocný špíz jako dezert nebo třeba jako alternativa toho masového? Fantazii se meze nekladou a tak můžete využít ovoce všeho druhu, ať už z vlastní zahrádky nebo klidně z obchodu.

Na špíz budete potřebovat:

10 jahod, ananas,
2 kiwi, 4 švestky, 
2 banány,
jablko,
hroznové víno.

Na dip budete potřebovat:
řecký jogurt,
3 lžíce medu,
citronová šťáva,
vanilkový lusk.

 

Přichystáte si špejle nebo grilovací jehlu na špízy a důkladně omyté ovoce. Jahody a švestky rozkrojíte podélně, hroznové víno necháte v celku a banán, kiwi, ananas a jablko rozkrojíte na větší kostky. Nyní můžete začít střídavě napichovat ovoce. Jakmile budete mít hotovo, dejte přichystané špízy na gril. Mezitím si nachystáte dip. Jogurt, med a citronovou šťávu smíchejte dohromady. Z vanilkového lusku vydlabejte dřeň a přimíchejte do jogurtu. Ogrilované špízy z obou stran můžete potřít dipem nebo si ovoce namáčet dle libosti.


Dobrou chuť!

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.