Chovatelka.cz

Ocet – všestranný pomocník v domácnosti

Kateřina Řehořová

Ocet je nejen kyselou přísadou do mnoha pokrmů, ale je také výborným prostředkem pro odstraňování skvrn. Ocet je také velmi dobrým desinfekčním prostředkem. Jaké další využití může mít ocet v naší domácnosti?

Ocet odstraňuje skvrny

Ocet je všestranný pomocník v naší domácnosti. S pomocí octa odstraníte skvrny z umělé hmoty, emailových nátěrů, pozlacených kovů, chromovaných částí nábytku a také dokonce z kuchyňských sporáků, obkládaček, oken, skla a umyvadlel. Čistí skvrny od bláta, klihu, krve, mléka, mořidel, ořechů a rzí.

Odstraňte vodní kámen s pomocí octa

Usazený vodní kámen na spirálách rychlovarných konvic, nebo překapávačích kávy odstraníte snadno a rychle s pomocí octu. Roztok octa a vody v poměru 50:50 nalijte do rychlovarné konvice tak, aby byla spirála celá zakrytá vodou, nechte projít varem a vyčkejte až voda v konvici vychladne. Vypláchněte dle potřeby, až do odstranění zápachu octa.

Ocet likviduje pachy

Ocet odstraňuje pach z chladniček, nádobí a také i z příborů. I s pachem z obuvi si ocet lehce poradí.

Oživte barvu svého nábytku s pomocí octa

Ocet oživuje odřený kožený nábytek, barvy koberců. Také velmi efektivně leští lakované podlahy a dřevěný nábytek.

Aby oblečení zůstalo déle jako nové

Pokud přilijete při každém praní k pracímu prášku trochu octa, nemusíte se bát, že se vám obarví prádlo. U tohoto všestranného pomocníka je známo, že oživuje barvy oblečení. Ocet také čistí vodní kámen ve vaší pračce.

Další užitečné rady do domácnosti
Jak zbavit váš domov plísní Tipy a triky k odstranění rzi z kovových předmětů Lepidla - jejich rozdělení a použití Nože a jejich broušení Dřevo a péče o něj

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.