Nugátové kostky
Kateřina Řehořová
22.12.2006
I nepečené vánoční cukroví je součástí sladkých vánočních dobrot. Dnes vám nabídneme recept na nugátové kostky. Kondenzované mléko, vanilkový cukr a pudinkový prášek patří mezi základní suroviny k výrobě této vánoční nugátové pochoutky.
Co budeme potřebovat k přípravě nugátových kostek
250 gramů ztuženého tuku
1 slazené kondenzované mléko
60 gramů moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
50 gramů nakrájených ořechů (lískových oříšků, vlašských ořechů, mandlí)
neplněné dortové oplatky
čokoládová poleva
Nugátové kostky - postup přípravy
Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme kondenzované mléko, moučkový, vanilkový cukr a vanilkový pudinkový prášek. Vše mícháme do té doby než vznikne hladká hmota, ale tuto hmotu nevaříme. Nugátové těsto natřeme na dortovou oplatku, navrch dáme také dortovou oplatku a zatížíme kuchyňským prkénkem nebo knihou a necháme do druhého dne ztuhnout. Nakonec oplatku ozdobně pokropíme čokoládovou polevou a po ztuhnutí nakrájíme na kostky.
Které druhy vánočního cukroví vám ještě chybí?
Vánoční perníčky
Vanilkové rohlíčky
Kokosky
Mandlové hrudky
Hodnocení:
5.0
Počet:
1
Nejlepší:
5
Nejhorší:
5