Chovatelka.cz

Novofundlandský pes

Kateřina Řehořová
Předci novofundlandského psa pocházeli ze severo - východního pobřeží Kanady. Psi tohoto plemene jsou obdařeni vynikající silou a vytrvalostí. Novofundlandský pes je společenský, mírný, nekomplikovaný, přítulný a poslušný pes.
Novofundlandský pes - původ Předci novofundlandského psa pocházeli ze severo - východního pobřeží Kanady. Psi tohoto plemene jsou obdařeni vynikající silou a vytrvalostí.
Novofundlandský pes - charakteristika Povaha novofundlandského psa je přátelská a mírná, ale taktéž pozorná a otevřená. U dospělého psa můžeme očekávat určitou míru rezervovanosti a důstojnosti. Jeho inteligence, přizpůsobivost a horlivost z něj dělá příjemného společníka a ochotného pracovníka.
Novofundlandský pes – výška, váha Psi měří přibližně 71 cm, feny přibližně 66 cm. Váha u psů se pohybuje v rozmezí 60 - 75 kg, u fen 50 - 60 kg.
Novofundlandský pes - srst Krycí srst je hrubá a otevřená, podsada je krátká, měkká a hustě zavřená. Srst je černá, krémová, bronzová nebo čokoládově hnědá.
Další plemena psů najdete v naší rubrice ZDE Péče o srst Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.
Novofundlandský pes - povahové rysy Společenský, mírný, nekomplikovaný, přítulný, poslušný. Tento pes je přátelský k lidem i ke zvířatům, velice rád plave a není zvlášť ostražitý, ale pokud je to opravdu nutné, svou rodinu chrání. Novofundlandský pes málo štěká, je sebevědomý a vyrovnaný.
Novofundlandský pes – výchova Výchova novofundlandského psa probíhá většinou bez problémů.
Novofundlandský pes - pohyb Novofundlandský pes potřebuje mnoho pohybu. Choďte s ním proto na dlouhé procházky, a až vyroste, můžete jej nechat běhat vedle kola a udržovat jej tak v dobré kondici.
Novofundlandský pes - věk Novofundlandský pes se dožívá věku kolem 11 let.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.