Nepečené vánoční cukroví - burizónové hrudky
Kateřina Řehořová
07.11.2006
Víte, že z burizonů se dá vykouzlit výborné nepečené vánoční cukroví? Příprava vám nezabere mnoho času a výsledek ocení zejména milovníci čokolády. Jednoduchý recept na čokoládové burizónové hrudky najdete zde.
Burizónové hrudky - suroviny, které budeme potřebovat
100 gramů ztuženého tuku
150 gramů mléčné čokolády
3 lžíce malkaa
1 sáček burizonů (bílých nebo barevných)
Postup přípravy burizónových hrudek
Ztužený tuk a mléčnou čokoládu rozehřejeme v hrnci a neustále mícháme, přidáme malkao a opět promícháme. Nakonec do této čokoládové směsi přídáme burizony. Vzniklou kaši sejmeme ze sporáku a necháme částečně vychladnout (směs musí zůstat teplá).
Lžičkou tvoříme hrudky, které pokládáme na kousky oplatků. Nakonec necháme burizónové hrudky v chladnější místnosti ztuhnout.
Další recepty na vánoční cukroví najdete zde:
Kokosový salám
Ořechové čtverečky
Hříbečky
Rumové kuličky
Hodnocení:
4.0
Počet:
2
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4