Chovatelka.cz

Nápoje pro zahřátí

Barbora Šumná

Blíží se Vánoce a i když je venku stále nádherný podzim, zima se přeci jen nezadržitelně blíží. Taky už se těšíte, až se zachumláte do deky a pustíte si svůj oblíbený film? Pro ještě lepší zážitek z takto strávených chvil se nechejte inspirovat našimi recepty na horké nápoje. 

Grog ze Švédska Ingredience: 700 ml červeného vína 250 ml brandy 150 g cukru moučka 50 g rozinek 10 – 15 oloupaných mandlí 3 hřebíčky skořici (celou) vanilka Postup:

Do nahřátých sklenic rozdělte rozinky a mandle. Víno a brandy spolu s cukrem, hřebíčkem skořicí a vanilkou přiveďte k varu. Nakonec nalijte grog přes sítko do předem připravených sklenic.

Neodolatelný svařák Ingredience: 0,80 l červeného vína 1 skořici (celou) 5 hřebíčků 50 g rozinek 100 ml cukru kůra z pomeranče mandle Postup:

Víno přelijte do hrnce a přidejte všechny ingredience. Svařák nesmí projít varem. Poté ho nechte asi 15 minut odstát a před servírováním jej znovu ohřejte.

Jablečný punč Ingredience: 1/2 l bílého vína 0,5 ml jablečného moštu 0,5 dl rumu 2 lžíce medu 1 lžíci citrónové šťávy 1 jablko 2 hřebíčky 1 skořici (celou) badyán (hvězdičku) Postup:

Jablko oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte do hrnce. Přidejte ostatní suroviny kromě rumu a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte zhruba 20 minut louhovat. Nakonec přidejte rum a punč přeceďte do vyšších sklenic.

Hodnocení: 2.5

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.