Do nahřátých sklenic rozdělte rozinky a mandle. Víno a brandy spolu s cukrem, hřebíčkem skořicí a vanilkou přiveďte k varu. Nakonec nalijte grog přes sítko do předem připravených sklenic.
Neodolatelný svařák Ingredience: 0,80 l červeného vína 1 skořici (celou) 5 hřebíčků 50 g rozinek 100 ml cukru kůra z pomeranče mandle Postup:Víno přelijte do hrnce a přidejte všechny ingredience. Svařák nesmí projít varem. Poté ho nechte asi 15 minut odstát a před servírováním jej znovu ohřejte.
Jablečný punč Ingredience: 1/2 l bílého vína 0,5 ml jablečného moštu 0,5 dl rumu 2 lžíce medu 1 lžíci citrónové šťávy 1 jablko 2 hřebíčky 1 skořici (celou) badyán (hvězdičku) Postup:Jablko oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte do hrnce. Přidejte ostatní suroviny kromě rumu a přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte zhruba 20 minut louhovat. Nakonec přidejte rum a punč přeceďte do vyšších sklenic.