Chovatelka.cz

Mrkvánky s náplní

Kateřina Řehořová
Malé čtverečky plněné náplní buďte z povidel, čokolády nebo tvarohu. Pečené vánoční cukroví, které svým vzhledem připomíná malé šátečky. Obalujeme ve směsi z moučkového a vanilkového cukru.
Co budeme potřebovat k přípravě mrkvánků 200 gramů strouhané mrkve
200 gramů másla
300 gramů polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetku soli
náplň: švestková povidla, nuttela, čokoláda na vaření nebo tvaroh
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem
Postup přípravy mrkvánků

Strouhanou mrkev, máslo a mouku promíchané s kypřícím práškem a solí vypracujeme v těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný přibližně 3 milimetry a rádýlkem nebo nožem vykrajujeme čtverečky 5 centimetrů velké.

Do středu každého čtverečku dáme lžičku náplně. Dva protilehlé rohy spojíme v šáteček a přitlačíme. Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut. Ještě teplé mrkvánky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovou příchutí.

Dáváte přednost vánočnímu cukroví s náplní? Mocca oválky s kávovým krémem
Vosí úly sladkou delikatesou
Plněné banánové kostky
Linecké košíčky s náplní

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.