200 gramů másla
300 gramů polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetku soli
náplň: švestková povidla, nuttela, čokoláda na vaření nebo tvaroh
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem
Postup přípravy mrkvánků
Strouhanou mrkev, máslo a mouku promíchané s kypřícím práškem a solí vypracujeme v těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný přibližně 3 milimetry a rádýlkem nebo nožem vykrajujeme čtverečky 5 centimetrů velké.
Do středu každého čtverečku dáme lžičku náplně. Dva protilehlé rohy spojíme v šáteček a přitlačíme. Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut. Ještě teplé mrkvánky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovou příchutí.
Dáváte přednost vánočnímu cukroví s náplní? Mocca oválky s kávovým krémemVosí úly sladkou delikatesou
Plněné banánové kostky
Linecké košíčky s náplní