Chovatelka.cz

Moderní zahrada – moderní zahradní pergoly a altány

Kateřina Řehořová
Zahradní pergoly a altány jsou stále více oblíbenější a také se není čemu divit. Na zahradě vypadají skvěle a slouží nejen jako relaxační místo, ale jsou také výborným společníkem při nejrůznějších zahradních oslavách.
Zahradní pergoly – typy zahradních pergol vzdušné -tvořené pouze obvodovými stěnami
jednoduché zastřešené stavby - jako střecha může posloužit pouze otevřený krov porostlý rostlinami či
s plnou střechou – mohou sloužit jako přístřešek, kde je možno odpočívat i za deštivých dnů
Moderní zahrada – vhodný materiál pro stavbu pergol a altánů
dřevo
cihly
železo,ocel
velmi efektní jsou kombinované zahradní altány či pergoly (například dřevo + cihly) Zahradní pergoly a altány – výhody
Pergola či altán může vymezovat zahradní zákoutí, může být na terase, ale stejně tak dobře poslouží třeba i jako přístřešek pro auto apod. V městských zástavbách poskytuje pergola určitý druh soukromí těm, kdo pod ní zrovna sedí. Na zahradě vypadají skvěle a slouží nejen jako relaxační místo, které chrání nejen před sluncem.
Zahradní pergoly a altány můžete zkrášlit popínavými rostlinami

Pergoly a altány většinou vytváří vytváří mříž, která se přímo nabízí k tomu, aby se nechala porůst různými popínavými nebo šlahounovitými rostlinami. Porostlá stěna květinami vytváří příjemné zákoutí a vybízí k posezení a odpočinku.

Rady pro krásnou zahradu - jaké rostliny jsou vhodné?

Mezi vhodné popínavé rostliny,kterými můžete zkrášlit svůj nový zahradní altán či pergolu patří: plaménky, popínavé růže, lichořeřišnice, hedery, phaseolusy či například sezóní převislé pelargónie a petúnie.

Moderní zahrada - vykouzlete si zahradu jako z pohádky Moderní zahrada – krásná po celý rok Moderní zahrada – módní trendy zahrad Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou Dřevostavby – rychlé a levné bydlení Kdy zvolit lamelový plot? Optické klamy skryjí nedostatky zahrady Originální nápady pro vaši zahradu Rady k výběru venkovního osvětlení Dětský koutek ve vaší zahradě

 

Hodnocení: 4.5

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.