Koktejl zvaný Caipirissima
- Bílý rum - 5 cl
- Limetka - 1 ks (nakrájejte na kolečka či na čtvrtky)
- Třtinový cukr - 2 lžičky (místo něj můžete použít i cukrový sirup - 2cl)
- Led - tříšť
Připravte si hranatou nízkou sklenici, dejte do ní cukr či sirup, nakrájenou limetku a pomačkejte tloučkem. Pak tam dejte ledovou tříšť a nakonec zalijte rumem. Sklenici můžete ozdobit kolečkem limetky.
Koktejlová kombinace bílého rumu a ananasového džusu - Mary Pickford
- Bílý rum - 6 cl
- Ananasový džus - 6 cl
- Grenadina - 1 cl
- Maraschino - 1 cl (ale může být i jiný višňový likér)
- Kostky ledu
K přípravě tohoto koktejlu budete potřebovat shaker, do něhož vhodíte kostky ledu i se všemi zbylými ingrediencemi. Pořádně protřepte a pak sceďte do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobte třešničkou.
Tropický koktejl - Blue Hawaiian
- Bílý rum - 2,5 cl
- Vodka - 2,5 cl
- Curacao Blue - 2 cl
- Ananasový džus - 9 cl
- Sladko-kyselý mix - 3 cl (cukrový sirup, limetková a citronová šťáva)
- Kostky ledu
Všechny ingredience pořádně promíchejte v shakeru. Místo sladko-kyselého mixu můžete použít kokosový sirup či krém. Pak směs nalijte do vysoké sklenice (typ Zombie), kterou můžete ještě ozdobit ananasovým trojúhelníčkem a barevným paraplíčkem.
Ochutnejte Hemingway Special
- Bílý rum - 6 cl
- Grapefruitový džus - 4 cl
- Maraschino - 1,5 cl (klidně zvolte jiný višňový likér)
- Limetkový džus či šťáva - 1,5 cl
Opět vše promíchejte v shakeru i s kostkami ledu. Pak sceďte do koktejlové sklenice a můžete podávat.
Banánový koktejl - Caribbean Champagne
- Šampaňské - 12 cl
- Bílý rum - ½ lžičky
- Créme de Bananes - ½ lžičky (můžete ho nahradit jiným banánovým likérem)
- Pomerančový bitters - 2 střiky (hořký likér)
- Banán - na ozdobení
Bílý rum, bitters a Créme de Bananes nalijte do vysoké sklenice na šampaňské. Pak tam přilijte šampaňské a lehce promíchejte. Sklenici ozdobte několika kolečky banánu.
Diskuze