Medvědí tlapky
Kateřina Řehořová 14.09.2006
Bílé nebo hnědé medvědí tlapky obalované v moučkovém cukru. Medvědí tlapky patří mezi tradiční a oblíbené vánoční cukroví. Potřebné ingredience a postup k přípravě naleznete v článku.
Co budeme potřebovat k přípravě medvědích tlapek 130 gramů polohrubé mouky
130 gramů cukru
130 gramů másla
130 gramů strouhaných vlašských ořechů
1/2 lžičky skořice
2 utlučené hřebíčky
1 větší bílek na sníh
2 lžíce kakaa
Medvědí tlapky a jejich příprava
Bílek ušleháme, přidáme cukr, zamícháme. Zapracujeme mouku, oříšky, kakao a koření. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme ho na malé dílky, které vkládáme do formiček na tlapky.
Medvědí tlapky pečeme v mírně vyhřáté troubě. Pokud chcete mít bílé medvědí tlapky, nepřidávejte do těsta kakao. Bílé tlapky neobalujeme v cukru.
Hodnocení: 5.0
Počet: 1
Nejlepší: 5 Nejhorší: 5