Chovatelka.cz

Marcipánové koláčky

Kateřina Řehořová
Vánoce jsou za pár měsíců tady a vy určitě uvažujete o tom, jaké vánoční cukroví bude letos zdobit váš stůl. Vyzkoušejte marcipánové koláčky s meruňkovou polevou a pistáciemi.
Marcipánové koláčky (rozpis na 40 koláčků) 400 gramů hladké mouky
150 gramů moučkového cukru
200 gramů másla
150 gramů marcipánové hmoty
1/8 lžičky soli
1 vejce
1 lžíce rumu
125 gramů meruňkové nebo rybízové marmelády (nejlepší je domácí)
poleva a zdobení marcipánových koláčků
125 gramů moučkového cukru
30 gramů sekaných pistácií (oříšky doplníte tělu zdraví prospěšné látky)
1 lžíce meruňkovice
Marcipánové koláčky – postup přípravy Na vál rozprostřeme mouku, přidáme 100 gramů cukru, sůl, vejce a změklé máslo. Vypracujeme v hladké těsto, které necháme 30 minut v lednici. Na moukou posypané ploše vyválíme plát 2 milimetry široký. Poté z něj vykrájíme 80 marcipánových koláčků, které vložíme na plech s pečícím papírem.
Marcipánové koláčky pečeme při 150°C. Koláčky by měly zůstat bledé. Marcipán zpracujeme s rumem a 50 gramy moučkového cukru. Tence vyválíme a vykrojíme 40 koláčků. Spodní stranu koláčku namažeme meruňkovou nebo rybízovou marmeládou, přiložíme marcipánovou placičkou a přiklopíme druhou částí koláčku, kterou jsme upekli. Poté koláčky polijeme polevou a zdobíme. Polevu si můžeme připravit z moučkového cukru, který vymícháme s meruňkovicí do hladka, a poté touto směsí koláčky potíráme. Povrch ozdobíme pistáciemi ještě než poleva ztvrdne, aby dobře přilnuly.
Přejeme dobrou chuť! Pro oživení tradičních kousků vánočního cukroví doporučujeme vyzkoušet i Mocca oválky

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.