Chovatelka.cz

Marcipán a marcipánové figurky

Kateřina Řehořová

Máte rádi marcipán? Chcete udělat svým dětem radost marcipánovými figurkami? Zde naleznete několik rad a tipů na přípravu marcipánové hmoty a výrobu marcipánových figurek.

Výroba marcipánu - marcipánové hmoty Co budeme potřebovat na marcipán 100 gramů sušeného mléka 100 gramů moučkového cukru 100 gramů medu trochu oleje vanilkové nebo mandlové aroma Marcipán, marcipánová hmota – postup přípravy

Všechny ingredience smícháme a zpracujeme do hmoty, kterou pečlivě zabalíme do potravinářské fólie, aby neosychala. Necháme 1/2 až 1 hodinu odpočinout v chladničce. Poté můžeme s marcipánovou hmotou (marcipánem) pracovat.

Z marcipánu si vytvořte marcipánové figurky

Uleželou marcipánovou hmotu (marcipán) rozdělíme na několik částí a jednotlivé části obarvíme. Poté můžeme použít vlastní fantazii a vytvořit z marcipánu originální postavičky. Jednotlivé části k sobě jednoduše spojíme. Když budou marcipánové postavičky hotové, necháme je oschnout. Zbylou marcipánovou hmotu nezapomeňte zabalit do potravinářské fólie a dát do ledničky, aby marcipán zbytečně neosychal, a aby se s ním dalo ještě pracovat.

Pomůcky k tvarování marcipánových figurek kuchyňské prkýnko nůž, nůžky párátko vykrajovátka různých tvarů potravinářská fólie Čím můžeme marcipán obarvit? potravinářskými barvami kakaem citrónovou kůrou

Hodnocení: 3.5

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.