Chovatelka.cz

Ledová káva nejen osvěží, ale i povzbudí

Rita Jaroszová

Pro některé je káva lahodným potěšením, bez kterého se neobejdou. Co ale dělat v létě, když je příliš velké horko na kávu? Ledovou kávu si můžete připravit na spoustu způsobů. Stačí si jen vybrat. My jsme pro vás vybrali ty nejlahodnější varianty.

 

Ledová káva s mandlovou příchutí

 

Instantní káva - 2 lžičky (čím kvalitnější, tím lepší) Voda - 150 ml Cukr - 2 lžičky Mletý kardamom - 2 lžičky Mandlový likér - 50 ml (pokud v kávě nechcete alkohol, klidně ho vynechte) Mandlové mléko - 6 lžic Kostky ledu

 

Instantní kávu zalijte převařenou horkou vodou, přidejte cukr s kardamomem a dejte vychladit. Pak si připravte vysokou sklenici, do které nalijete studenou kávu, mandlový likér a mléko. Pak už jen vhoďte několik kostek ledu a můžete si vychutnat kávovo-mandlové opojení.

 

Kávový koktejl

 

Led - 1 sklenice Mléko - 1 sklenice Kávová zmrzlina - 2 sklenice Vanilková zmrzlina - 1 sklenice Cukr, skořice - na dochucení a ozdobu

 

Všechny ingredience musí být řádně vychlazené. Pak je pořádně rozmixujte mixérem a nalijte do sklenice. Cukr a skořici můžete jednoduše vmíchat do koktejlu, ale můžete si v nich obalit i sklenici. Stačí její okraje namočit do vody, obalit v cukru a skořici a pak do ní nalít koktejl.

 

Ledová káva inspirována Jamajkou

 

Hnědý rum - 30 ml Kávový likér - 30 ml Šlehačka - 3 lžíce Černá káva - 120 ml Kostky ledu Mátové lístky - k dozdobení

 

K přípravě této ledové kávy budete potřebovat šejkr. V něm promícháte rum, likér, šlehačku a kávu. Vše nalijte do sklenice s kostkami ledu a nakonec ozdobte mátovými lístky.

 

Thajská ledová káva

 

Silná uvařená káva - 4 sklenice Smetana - 2 sklenice Kondenzované mléko - ¾ sklenice Cukr - 3 lžíce Kardamom - 2 lžičky Mleté mandle - ¼ lžičky Ledová tříšť

 

Připravte si hrnec, nalijte do něj smetanu, přidejte kardamom a cukr a počkejte, až se smetana začne vařit. Pak hrnec odstavte a nechte odpočívat pod pokličkou minimálně 15 minut. Potom přidejte mleté mandle a nalijte kávu do 4 vysokých sklenic s ledem.

 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.