Ledová káva s mandlovou příchutí
Instantní káva - 2 lžičky (čím kvalitnější, tím lepší) Voda - 150 ml Cukr - 2 lžičky Mletý kardamom - 2 lžičky Mandlový likér - 50 ml (pokud v kávě nechcete alkohol, klidně ho vynechte) Mandlové mléko - 6 lžic Kostky ledu
Instantní kávu zalijte převařenou horkou vodou, přidejte cukr s kardamomem a dejte vychladit. Pak si připravte vysokou sklenici, do které nalijete studenou kávu, mandlový likér a mléko. Pak už jen vhoďte několik kostek ledu a můžete si vychutnat kávovo-mandlové opojení.
Kávový koktejl
Led - 1 sklenice Mléko - 1 sklenice Kávová zmrzlina - 2 sklenice Vanilková zmrzlina - 1 sklenice Cukr, skořice - na dochucení a ozdobu
Všechny ingredience musí být řádně vychlazené. Pak je pořádně rozmixujte mixérem a nalijte do sklenice. Cukr a skořici můžete jednoduše vmíchat do koktejlu, ale můžete si v nich obalit i sklenici. Stačí její okraje namočit do vody, obalit v cukru a skořici a pak do ní nalít koktejl.
Ledová káva inspirována Jamajkou
Hnědý rum - 30 ml Kávový likér - 30 ml Šlehačka - 3 lžíce Černá káva - 120 ml Kostky ledu Mátové lístky - k dozdobení
K přípravě této ledové kávy budete potřebovat šejkr. V něm promícháte rum, likér, šlehačku a kávu. Vše nalijte do sklenice s kostkami ledu a nakonec ozdobte mátovými lístky.
Thajská ledová káva
Silná uvařená káva - 4 sklenice Smetana - 2 sklenice Kondenzované mléko - ¾ sklenice Cukr - 3 lžíce Kardamom - 2 lžičky Mleté mandle - ¼ lžičky Ledová tříšť
Připravte si hrnec, nalijte do něj smetanu, přidejte kardamom a cukr a počkejte, až se smetana začne vařit. Pak hrnec odstavte a nechte odpočívat pod pokličkou minimálně 15 minut. Potom přidejte mleté mandle a nalijte kávu do 4 vysokých sklenic s ledem.