Chovatelka.cz

Krémová polévka se zeleninou

Kateřina Řehořová

Kořenová zelenina, máslo, mléko, vegeta a vejce jsou základními ingrediencemi této lahodné a jemné krémové polévky se zeleninou. Rádi byste ji také ochutnali? S naším receptem vám půjde vaření pěkně od ruky.

Krémová polévka se zeleninou - potřebné ingredience 2 lžíce másla 3 žloutky 1 litr mléka 1 litr vody 1 lžička vegety 3 lžíce hladké mouky 350 gramů kořenové zeleniny (mrkev, celer atd.) petrželová nať sůl Krémová polévka se zeleninou - postup přípravy Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme na drobné kostičky. Dáme ji do hrnce s vodou přidáme sůl a necháme vařit. Část vývaru si po chvilce odebereme z hrnce a necháme vychladnout. V malém hrnci si prozatím z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si odebrali. Uvařenou zeleninu a jíšku prolisujeme přes sítko a nebo ji rozmixujeme. Vše necháme chvíli povařit. Do hrnce si dáme mléko, v kterém rozšleháme žloutky, a za stálého míchání vše přidáme do polévky. Polévku dochutíme vegetou, můžeme ji také trochu přisolit podle potřeby. Nakonec přidáme nadrobno posekanou petržel do hotové polévky. Zeleninovou mléčnou polévku podáváme se smaženými kostičkami z housek.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.