Krémová polévka se zeleninou
Kateřina Řehořová
17.05.2007
Kořenová zelenina, máslo, mléko, vegeta a vejce jsou základními ingrediencemi této lahodné a jemné krémové polévky se zeleninou. Rádi byste ji také ochutnali? S naším receptem vám půjde vaření pěkně od ruky.
Krémová polévka se zeleninou - potřebné ingredience
2 lžíce másla
3 žloutky
1 litr mléka
1 litr vody
1 lžička vegety
3 lžíce hladké mouky
350 gramů kořenové zeleniny (mrkev, celer atd.)
petrželová nať
sůl
Krémová polévka se zeleninou - postup přípravy
Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme na drobné kostičky.
Dáme ji do hrnce s vodou přidáme sůl a necháme vařit.
Část vývaru si po chvilce odebereme z hrnce a necháme vychladnout.
V malém hrnci si prozatím z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si odebrali.
Uvařenou zeleninu a jíšku prolisujeme přes sítko a nebo ji rozmixujeme. Vše necháme chvíli povařit.
Do hrnce si dáme mléko, v kterém rozšleháme žloutky, a za stálého míchání vše přidáme do polévky.
Polévku dochutíme vegetou, můžeme ji také trochu přisolit podle potřeby.
Nakonec přidáme nadrobno posekanou petržel do hotové polévky.
Zeleninovou mléčnou polévku podáváme se smaženými kostičkami z housek.
Hodnocení:
3.0
Počet:
1
Nejlepší:
3
Nejhorší:
3