Vyzkoušejte kávu Pompadour. Káva, čokoláda, kondenzované mléko, brandy a pomerančová kůra jsou základní ingredience tohoto chutného teplého nápoje.
Ingredience na kávu Pompadour vařící kávu 20 gramů čokolády 6 lžic kondenzovaného mléka 1 lžičku cukru špetku skořice mletý muškátový oříšek 20 mililitrů brandy (náročnější volí whisky) šlehačku pomerančovou kůru Postup přípravy kávy PompadourČokoládu nejprve dáme do šálku a ve vodní lázni pomalu rozpustíme. Rozpuštěnou čokoládu zalijeme kondenzovaným mlékem, osladíme cukrem, přilijeme vařící filtrovanou kávu, brandy, okořeníme muškátovým oříškem a skořicí. Kávu přikryjeme a necháme 3 až 4 minuty odležet. Nakonec přidáme kopeček šlehačky a posypeme pomerančovou kůrou.