Řeřicha je nejméně náročné koření ze všech. Vyséváme ji hustě do misek nebo mělčích nádob, do nichž dáme takový substrát, jaký máme zrovna k dispozici, například písek, piliny, trochu rašeliny. Stačí však i buničitá vata, kterou udržujeme stále vlhkou.Při pokojové teplotě začnou semínka řeřichy již druhý den klíčit a asi za týden rostlinky dorostou výšky 6 až 8 cm a lze je nůžkami sestřihnout. Když očešete jen vršky rostlinek, rychle dorostou.
Latinský název řeřichy zahradníLepidium sativum L.
Konzumace řeřichy upevňuje naše zdravíŘeřicha obsahuje velké množství vitaminu C, vitamin B a K, provitamin A - karoten, silice a řadu minerálních látek. Řeřicha příznivě ovlivňuje trávení a látkovou výměnu, podporuje tvorbu krve, aktivuje žlučník a působí močopudně. Bývá součástí jarních bylinných čistících kůr.
Použití řeřichy v kuchyniV kuchyni lze řeřichu použít do salátů, tvarohových pomazánek, bylinkových omáček, na brambory nebo na chléb s máslem. Drobně nasekaná může zpestřit i chuť klasické majonézy. Řeřicha se hodí i k masu, rybám a drůbeži.