Chovatelka.cz

Hrušky v čokoládě

Kateřina Řehořová

Překvapte své přátele touto výtečnou pochoutkou. Hrušky nejprve dusíme v bílém víně, poté poléváme čokoládou. Hrušky v čokoládě byly už za dávných dob velmi oblíbeným dezertem, který měl rád také Napoleon Bonaparte.

Co budeme potřebovat k přípravě hrušek v čokoládě 4 větší hrušky 0,7 litru bílého vína 100 gramů moučkového cukru 50 gramů rozinek 250 gramu čokolády na vaření 50 gramů lískových oříšků šlehačka na ozdobení Hrušky v čokoládě - postup přípravy

Hrušky oloupeme a necháme jim stopku. Na stojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem a zalijeme vínem. Potom je v troubě asi 20 minut dusíme a dáváme přitom pozor, aby se nepálily vršky.

Takto dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek. Do vína vložíme rozinky, necháme je chvíli nabobtnat a přidáme rozlámanou čokoládu. Za stálého míchání ji na mírném ohni necháme rozpustit. Hrušky posypeme sekanými oříšky, přelijeme čokoládou a dáme vychladit. Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou.

Hodnocení: 2.5

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.