Hrušky v čokoládě
Kateřina Řehořová
09.01.2007
Překvapte své přátele touto výtečnou pochoutkou. Hrušky nejprve dusíme v bílém víně, poté poléváme čokoládou. Hrušky v čokoládě byly už za dávných dob velmi oblíbeným dezertem, který měl rád také Napoleon Bonaparte.
Co budeme potřebovat k přípravě hrušek v čokoládě
4 větší hrušky
0,7 litru bílého vína
100 gramů moučkového cukru
50 gramů rozinek
250 gramu čokolády na vaření
50 gramů lískových oříšků
šlehačka na ozdobení
Hrušky v čokoládě - postup přípravy
Hrušky oloupeme a necháme jim stopku. Na stojato je poskládáme do vhodné nádoby, zasypeme cukrem a zalijeme vínem. Potom je v troubě asi 20 minut dusíme a dáváme přitom pozor, aby se nepálily vršky.
Takto dušené hrušky vyjmeme a dáme do misek. Do vína vložíme rozinky, necháme je chvíli nabobtnat a přidáme rozlámanou čokoládu. Za stálého míchání ji na mírném ohni necháme rozpustit. Hrušky posypeme sekanými oříšky, přelijeme čokoládou a dáme vychladit. Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou.
Hodnocení:
2.5
Počet:
2
Nejlepší:
3
Nejhorší:
2